Over musicalgroep MILO

Heel lang geleden – want zo begint elk mooi verhaal – sloegen twee vrienden, Lore en Mitch, de handen in elkaar om hun vriendenkring keer op keer te verrassen met een heuse verjaardagsshow. Er werden repetities gehouden, auto’s gewassen om geld in te zamelen om een zaaltje te huren en zelfs kostuums ‘à ‘l improviste’ in elkaar geknutseld. Na enkele geslaagde avonden vonden de vrienden dat het tijd werd om het iets groter aan te pakken. Met de podiummicrobe in hun lijf en de gedeelde passie voor musical groeide het idee om een eigen musical op de planken te brengen.


Nog ietwat groen achter de oren, maar vol enthousiasme klopten ze in 2007 aan bij toenmalig Schepen van Cultuur Maxim Willems. Die gaf hen een plaatsje bij de vrijplaatsjongeren van het Cultuurcentrum Knokke-Heist: MILO was geboren.


In december 2007 kwam de groep voor het eerst de schouwburg van CC Scharpoord binnen met hun eerste productie ‘Nima(nd)’.  Hiermee gaven ze het startschot voor een ongelofelijke reis waarvan geen van beiden de eindbestemming kon inschatten. Na enkele jaren ging Mitch nieuwe horizonten verkennen en had Lore het roer alleen in handen. De jaren verstreken en MILO werd een gevestigde waarde. Jaar na jaar werd de lat hoger gelegd. Musicalgroep MILO staat nu 15 jaar verder...  Meer dan 150 talenten straalden op het podium, duizenden mensen hebben genoten, gelachen & gehuild...

Musicalgroep MILO werd een aantal jaar geleden een vzw en kreeg een uitgebreid bestuur. En Mitch? Die vond de weg terug en is sinds dit jaar ook bestuurslid. 

26114229_10155453411809092_1213769291001

De stichters

IMG_3937_bewerkt_bewerkt.jpg

LORE
DOBBELAERE

IMG_1345-407_bewerkt.jpg

MITCH
WYTGEERS

Het bestuur

Stephan Vanden Berghe

Voorzitter

NANCY

De Clerck

Penningmeester

MITCH

WYTGEERS

Secretaris

LORE
DOBBELAERE

Bestuurslid

KURT

DE WAELE

Bestuurslid

CHARLOTTE
OVERSTRAETE

Bestuurslid

KELLY
MATTHIJS

Bestuurslid

FREDERIK
VERHOEST

Bestuurslid