"Dromen komen echt uit..."

Voorzitter Musicalgroep MILO durft te dromenToen Lore me vroeg of we dit jaar het pad van de bestaande musicals konden verlaten was ik eerst wat weigerachtig. Was dit geen groot risico? Zou ons publiek niet afhaken? Zouden er wel genoeg mensen auditie doen? Maar Lore & Mitch hielden vol. 11 jaar geleden richtten ze musicalgroep MILO op om ooit een eigen musical, met eigen muziek en een live orkest op de bühne te brengen. En hun droom komt vandaag dus uit.


Met 'Voor Paulien' kiest musicalgroep MILO resoluut voor jonge mensen. De drie hoofdrollen worden vertolkt door talentvolle tieners. Zij worden bijgestaan door een uitgebreide cast van bijna 30 spelers en een 13-koppig orkest. Een creatief team van meer dan 10 mensen begeleiden cast en orkest. Stuk voor stuk mensen met ... jawel, dromen. Wie droomt er niet van om zijn of haar talenten te kunnen laten zien aan een groot publiek?


Het doet dan ook deugd om te zien dat mensen die de voorbije 11 jaar op het podium van CC Scharpoord stonden vandaag hun weg vinden in het professionele milieu. Denken we maar aan Wout Verstappen (Aïda) die de hoofdrol speelt in de musical 'Hans & Grietje'. Of Niels Batens (Hairspray/ Beauty & The Beast) die te zien is in de Studio 100-musical '40-'45. Of Timo Tembuyser (Aïda / Bare) die je kan bewonderen in Meiskes & Jongens, een musical met de hits van Raymond van het Groenewoud. Dromen komen echt uit.


En mag ik nog even verder dromen? We moeten ons gelukkig prijzen in Vlaanderen. Er zijn meer niet-professionele verenigingen bezig met musical dan ooit tevoren. Het aanbod van die musicalgroepen is tien keer groter dan wat professionele gezelschappen ons bieden. En in plaats van te 'concurreren' met elkaar zouden we beter samenwerken om nog mooiere producties op de planken te brengen. Vandaar dat we vanaf nu elk jaar een kalender in ons programmaboekje plaatsen met musicals, theater en dans van andere groepen. Laat me maar effe naïef zijn. Het is wat mij betreft een eerste stap naar samen werken en samen dromen!

Recente blogposts

Alles weergeven